Technológiai háttér - PressMonitor

 

 

0000096281-Mediafigyeles.jpg

 

 

Médiafigyelés kulcsszavas keresés egyedülállóan széles körű tartalomban

 

Napjaink információs sztrádáján a korszerű médiafigyelés alapja egy hatékony, gyors és széles körű médiatartalmat feldolgozó szoftveres támogatás. Saját fejlesztésű PressMonitor nemzetközi médiafigyelő- és elemző, webalapú alkalmazásunk több mint 80 000 online, nyomtatott, elektronikus kül- és belföldi hírforrás személyre szabott keresését és elemzését teszi lehetővé. Mindez biztosítja, hogy csak az Ön számára legfontosabb híreket kapja meg közel valós időben.

 

 

 

 

0000096281-Mediaelemzes.jpg

 

Médiaelemzéskvantitatív és kvalitatív riportok

 

A médiafigyelés legfőbb célja sajtókommunikációnk eredményességének mérése és vizsgálata. Ennek érdekében a PressMonitor egy sor lehetőséget nyújt arra, hogy grafikonokkal, ábrákkal, térképekkel jelenítsük meg egy adott cég vagy szervezet híraktivitását országra, nyelvre, forrásokra, tónusra és médiumcsoportra lebontva. A kvantitatív riportokat néhány kattintással teheti elérhetővé kollégáinak akár MS Word, MS Excel és PDF exportok, akár képernyőmentések megosztásával.

 

 

 

 

 

0000096281-Statisztika.jpg

 

 

Statisztika – híraktivitás mérése és hangvételelemzés

 

A médiaelemzés legfontosabb célja, hogy tetszőleges időszakra vetítve, tetszőleges hírfolyam statisztikáját tudja megjeleníteni korszerű és esztétikus diagramokkal. Rendszerünkben a statisztikák exportálhatók, és könnyen beilleszthetők médiajelentésébe.

 

 

 

 

 

 

0000096281-Nyelvtechnologia.jpg

 

Nyelvtechnológia a sajtókivonatolási és -elemzési munka megtámogatásáért

 

Tekintettel arra, hogy többnyire idegen nyelvű médiatartalmakkal dolgozunk, szolgáltatásunk egyik pillére a nyelvi szolgáltatások területén azonosítható. Az idegen nyelvű szemlék, hírösszefoglalók, elemzések és hírlevelek elkészítését egy sor integrált nyelvtechnológiai eszköz támogatja meg, úgy mint:

  • helyesírásellenőrző a kifogástalan nyelvhelyességért és helyesírásért,
  • terminológiakezelő az egységes és szakszerű szóhasználatért,
  • gépi fordító az idegen nyelvű cikkek szövegmegértés-támogatásáért,
  • statisztikai szófelhő a médiakép lényegi üzeneteinek gyorsabb megértéséért.

 

 

 

0000096281-Hirkereso.jpg

 

Hírkeresésszabadszavas keresés több mint 80 000 indexált forrásban

 

Szabadszavas hírkeresőnk a Boole-operátorok logikájával teszi lehetővé felhasználóinknak a több mint 80 000, tradicionális és közösségi, kül- és belföldi médiatartalomban való egyidejű keresést. A találatokat számos szempont szerint lehet szűrni és csoportba rendezni, úgy mint:

  • médiumcsoportok,
  • megjelenés ideje szerinti kronológia,
  • országok és nyelvek,
  • keresés csak címben vagy leadben.

 

 

 

 

0000096281-Adatexport.jpg

 

Adatexport - hírlisták, statisztikák exportja

 

Rendszerünk egyik fő koncepcionális eleme, hogy számos funkcionalitást és munkafolyamat-fázist integrál egyetlen felületre. Ennek ellenére fontosnak tartjuk, hogy az adatok és tartalmak külső elemzések céljából kinyerhetők legyenek. Mindössze néhány kattintás, és adatait, riportjait .pdf-be, .xls-be vagy .doc fájlba tudja menteni.

 

 

 

 

 

 

 

0000096281-PR_eszkozok.jpg

 

PR modul - a napi PR munkák megtámogatására

 

A PressMonitor fejlesztése során mindvégig fontos szempont volt, hogy hasznos eszköz legyen a kommunikációs és PR-szakemberek mindennapi munkájához. Ennek szellemében a felületen megtalálhatók a következő, könnyen használható funkciók:

  • a megjelenések szerzőinek neveiből automatikusan épülő sajtólista,
  • sajtóközlemény-szerkesztő és -küldő modul,
  • sajtóközlemények visszakereshető archívuma a kiküldés adataival, formátumával,
  • hírlevélszerkesztő,
  • e-mail listák szerkesztésére szolgáló editor.