Esettanulmányok

Könyvkiadás előkészítése

Hamarosan megjelenik Címlapon Magyarország Hazánk története a nyugati sajtó tükrében 18482020 című történelmi ismeretterjesztő könyvünk. Közel 400 nemzetközi címlapmegjelenést kutattunk fel és fordítottunk le magyar nyelvre, melyek alapján szakmailag elismert magyar történészek írták meg könyvünk fejezeteit az egyes történelmi korszakokról. A könyv érdekes történetekkel és illusztrációkkal fogja bemutatni, hogyan változott a Nyugaton kialakult kép Magyarországról az elmúlt 172 évben. A cikkek fordítása, lektorálása, tördelése és korrektúrája közel két évig tartott.

Belföldi médiafigyelés energetikai ügyfelünk részére

2017 és 2020 között napi médiafigyelést végeztünk az E2 Hungary Zrt. számára energetikai témában. Feladatunk volt a legfontosabb magyar nyelvű online és print sajtótermékekből egy az ügyfél számára releváns és jól felhasználható napi szemle elkészítése. A szemle tartalma a reputációmenedzsment mellett lefedte a legfontosabb aktuális energetikai iparági híreket. 

Belpolitikai sajtóelemzés nemzetközi pénzügyi szervezet részére

2019 januárjában a világ egyik legnagyobb nemzetközi pénzügyi szervezete kereste meg cégünket azzal, hogy havi szinten tudósítsunk a magyar belpolitika eseményeiről angol nyelven. A havi jelentést teljes mértékben házon belül végezzük egy három fős szerkesztői, projektmenedzseri és kivonatolói csapattal. A munka a PressMonitor segítségével történik, amelyben havonta frissítjük a hírcsatornákat az aktuális hazai belpolitikai eseményeknek megfelelően. Nem egyszerűen médiaelemzésről van szó: a megrendelő lényegében politikai elemzést kap egy adott hónap belpolitikai történéseiről, szélesebb kitekintésben, 4-6 téma köré csoportosítva.

Nemzetközi médiajelentés a dunai hajókatasztrófáról

Állami megbízásra nemzetközi médiafigyelést és -elemzést végeztünk a 2019. május 29-én bekövetkezett dunai hajótragédia sajtóvisszhangjáról. Az elemzés során több mint 20 ezer angol nyelvű megjelenést vizsgáltunk. A baleset az egész világsajtót több héten keresztül foglalkoztatta, mely során több kritika érte a dunai hajózást és a mentési munkálatokat. A hajótragédiát feldolgozó cikkek hatással voltak Magyarország nemzetközi megítélésére és turisztikai vonzerejére, ezért fontos volt, hogy jelentésünk egy átfogó képet adjon a helyzetről és kezeléséről.