Híreink

A TRIP Hajón a fake news jelenségéről és ennek a közép-kelet-európai országok politikájára gyakorolt hatásáról rendeztek konferenciát hazai és nemzetközi szakértők, újságírók részvételével.  

2019 elején cégünk úgy döntött, hogy nagy projektbe vág bele: történelmi témájú könyv kiadásába fogunk.  A képekkel gazdagon illusztrált könyv Magyarország történelmét fogja körbejárni 1848-tól egészen napjainkig a nyugati nyomtatott sajtó szemszögéből. Több mint 350 olyan nyugati nyomtatott sajtóterméket gyűjtöttünk össze a fenti időszakból, amely címlapon foglalkozott Magyarországgal. Az angol, német, francia és olasz nyelvű sajtó legtekintélyesebb és legolvasottabb napi- és hetilapjai, valamint magazinjai közül válogattunk. A legkülönfélébb stílusú és érdekes témákat felvonultató régi újságcikkeket belső csapatunk fordította magyarra. Szakmailag elismert magyar történészeket és politikai elemzőket kértünk fel, hogy a cikkfordítások alapján írják meg könyvünk narratíváját az egyes történelmi korszakokról. Szerzőink között szerepel Romsics Ignác, Tölgyessy Péter, ifj. Bertényi Iván, Herman Róbert, Valuch Tibor, Eörsi László és Szalay-Berzeviczy András. A készülő könyv érdekes történetekkel és illusztrációkkal fogja bemutatni, hogyan változott a Nyugaton kialakult kép Magyarországról a XIX.-XX. század során.

A TranzPress 250 Magyarországgal kapcsolatos nyugati címlapsztorit gyűjtött össze és fordított le az elmúlt évben. Ma összeült a szerzői és szerkesztői csapat, hogy jövőre kiadjuk "Magyarország nyugati szemmel, avagy hazánk története a nemzetközi sajtó tükrében 1848 - 2019" című, gazdagon illusztrált könyvet. Szerzőink: Romsics Ignác, Tölgyessy Péter, Hermann Róbert, Bertényi Iván, Valuch Tibor és Eörsi László. A csapat további tagjai: Lampé Ágnes, Gali Máté, Szalay-Berzeviczy Gábor és Kiss Csaba