Híreink

A magyar nagykövetségek az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság fővárosaiban a PressMonitort használják a magyar vonatkozású online, közösségi média, rádió és televízió figyelésére.

Ügyfeleink még nagyobb biztonsága érdekében a TranzPress ISO 9001:2015-ös minőségbiztosítása mellé megszerezte a nemzetközi fordítóipari MSZ EN ISO 17 100:2019-es minőségbiztosítási tanúsítványt is.

A TRIP Hajón a fake news jelenségéről és ennek a közép-kelet-európai országok politikájára gyakorolt hatásáról rendeztek konferenciát hazai és nemzetközi szakértők, újságírók részvételével.  

2019 elején cégünk úgy döntött, hogy nagy projektbe vág bele: történelmi témájú könyv kiadásába fogunk.  A képekkel gazdagon illusztrált könyv Magyarország történelmét fogja körbejárni 1848-tól egészen napjainkig a nyugati nyomtatott sajtó szemszögéből. Közel 400 olyan nyugati nyomtatott sajtóterméket gyűjtöttünk össze a fenti időszakból, amely címlapon foglalkozott Magyarországgal. Az angol, német, francia és olasz nyelvű sajtó legtekintélyesebb és legolvasottabb napi- és hetilapjai, valamint magazinjai közül válogattunk. A legkülönfélébb stílusú és érdekes témákat felvonultató régi újságcikkeket belső csapatunk fordította magyarra. Szakmailag elismert magyar történészeket és politikai elemzőket kértünk fel, hogy a cikkfordítások alapján írják meg könyvünk narratíváját az egyes történelmi korszakokról. Szerzőink között szerepel Romsics Ignác, Tölgyessy Péter, ifj. Bertényi Iván, Herman Róbert, Valuch Tibor, Eörsi László és Szalay-Berzeviczy András. A készülő könyv érdekes történetekkel és illusztrációkkal fogja bemutatni, hogyan változott a Nyugaton kialakult kép Magyarországról a XIX.-XX. század során.